Meteen naar de inhoud

Aardappelen met champignons in room

Aardappelen met champignons in room, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Warme snacks, Hoofdgerechten, Europese keuken

Ingrediënten portie 4

Verse champignons 400 g

Aardappelen 8 stuks

Knoflook 4 tenen

Peterselie 1 bundel

Plantaardige olie 4 eetlepels

Crème 300ml

Kookvoorschriften 1 uur

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne plakjes (2-3 mm). Spoel de aardappelen goed af van het zetmeel en laat ze uitlekken. Snijd ondertussen de champignons fijn.

2 Verhit de olie in een zware pan op middelhoog vuur. Leg de aardappelen erin en roer met een houten lepel tot alle schijfjes met olie bedekt zijn. Breng op smaak met zout en peper.

3 Blijf roeren tot je ziet dat de aardappelschijfjes kleverig worden omdat de aardappelen zetmeel beginnen los te laten. Verhit tegelijkertijd een koekenpan met champignons, voeg 1 eetlepel olie toe, leg de champignons erin en breng op smaak met zout.

4 Zodra de aardappelschijfjes kleverig zijn, de knoflook toevoegen en de room erbij gieten, net genoeg om de aardappelschijfjes volledig te bedekken, maar niet meer – het zal gewoon minder vet smaken, maar nog steeds rijk en romig.

5 Zet het vuur lager en kook de aardappelen nog ongeveer vijf minuten tot de room iets is ingedikt. Haal de gekookte champignons van het vuur.

READ
Winter Cup cocktail

6 Hak de peterselie fijn. Neem de pan met de aardappelen van het vuur en controleer de kruiden op smaak. Voeg nu zout of peper toe als de kruiden niet voldoende lijken. Roer de champignons en peterselie erdoor.

7 Doe alles bij elkaar in de bakvorm. Bak 20-30 minuten in de oven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com