Meteen naar de inhoud

Amandelkoekje (Nshablit)

Amandelkoekje (Nshablit), Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Gebak en desserts, Armeense keuken, Koekjes

Ingrediënten portie 4

Tarwebloem 150 g

Amandelen 300 g

Suiker 150 g

Water 150ml

Eiwit 1 stuk

Suikerstroop 100 ml

Kookvoorschriften 1 uur

1 Verwarm in een kleine steelpan het water en voeg de suiker toe. Breng de siroop aan de kook, roer tot de suiker volledig is opgelost, laat iets afkoelen en voeg de helft van de gehakte amandelen toe.

2 Klop de eiwitten op en giet, onder voortdurend kloppen, de siroop erbij. Verwarm het mengsel al roerend 15 minuten op laag vuur en laat het vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.

3 Voeg geleidelijk de bloem toe aan het mengsel en kneed 10 minuten tot het mengsel homogeen is.

4 Schep het deeg met een lepel op een ingevette bakplaat en bestrooi met bloem en weeg ongeveer 30 g deeg af. Leg in het midden van elke taart een halve gepelde en gedroogde amandelkorrel.

5 Bak de nshablit 30 minuten op 180 graden en laat hem dan afkoelen.

READ
Nieuwjaarscupcake

6 Maak een siroop van het water en de suiker en besmeer de afgekoelde koekjes ermee.

Recepttip Suikersiroop: Voeg de suiker (2 eetlepels water + 4 eetlepels suiker) toe aan het kokende water en kook op een laag vuur onder voortdurend roeren tot de gewenste viscositeit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com