Meteen naar de inhoud
Baguettes, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Gebak en desserts, Franse keuken, Brood

Ingrediënten portie 4

Tarwebloem 500 g

Water 350 ml

Zout naar smaak

Verse gist 10 g

Kookvoorschriften 2 uur en 40 minuten

1 Wrijf de gist door de bloem tot het kruimelig is. Voeg het zout toe, dan het water. Kneed het deeg 2 tot 3 minuten tot het begint samen te klonteren. Laat 1 uur rijzen.

2 Bekleed de bak met een licht met bloem bestoven handdoek.

3 Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Snijd het deeg in 4 stukken en rol elk stuk tot een bal. Laat 5 minuten rusten.

4 Vorm de baguettes op een met bloem bestoven oppervlak door de balletjes plat te drukken tot onregelmatige ovalen. Wikkel één lange kant van het ovaal naar het midden, druk het aan en sluit het af met je duim. Wikkel ook de onderkant in. Vouw dan het deeg in de lengte dubbel en sluit de randen – je zou een logboek moeten hebben. Rol het stokbrood lichtjes in vorm en rek het uit.

5 Leg de stokbroden op de bakplaat, dek af met een handdoek en laat 1 uur staan.

READ
Updike Burger

6 Maak de sneden (5 – 6) met een scherp mes.

7 Verwarm de oven voor op 250 graden, verlaag de temperatuur tot 220 graden en besprenkel de wanden van de oven met water. Bak de stokbroden 10 tot 12 minuten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com