Meteen naar de inhoud

Bananenmuffins met veenbessen

Bananenmuffins met veenbessen, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Europese keuken, Gebak en desserts, Muffins, Bananen muffins

Ingrediënten portie 12

Boter 150 g

Suiker 175 g

Bananen 3 stuks

Tarwebloem 300 g

Bakpoeder 1 theelepel

Kippenei 2 stuks

Zout snufje

Veenbessen 1 kopje

Poedersuiker 3 eetlepels

Kookvoorschriften 30 minuten

1 Klop de zachte boter met een mixer of met de handen, voeg de suiker toe, klop nogmaals. Wees voorzichtig! Als u met een mixer klopt, gebruik dan een diepe kom om onnodig schoonmaken te voorkomen.

2 Voeg de eieren één voor één toe. Je kunt je ontspannen, het mengsel zal nu minder snel over de rand van de kom gaan bij het kloppen.

3 Pureer de bananen apart in een blender of met een vork. Als de bananen groen zijn, zoals ik, en niet vrijwillig homogeniseren, voeg dan een paar eetlepels melk of room toe. Voeg de bananen toe aan de boter, de suiker en de eieren.

4 Meng de bloem met een snufje zout en bakpoeder, voeg toe aan het bananenbotermengsel en kneed met een spatel tot een matig dikke massa die gemakkelijk van de spatel glijdt.

5 Voeg de bessen toe, meng voorzichtig en til de lagen deeg voorzichtig van onderen op. Hoe meer hele bessen er overblijven, hoe beter.

READ
Tomatensoep met basilicum en croutons

6 Verdeel in de vormpjes (ongeveer 15 stuks) en bak 20 minuten op 180 graden. Als de oven het toelaat, kies dan de stand “hete lucht” zodat niet alleen de boven- en onderkant maar ook de zijkanten in de siliconenvormpjes gelijkmatig bruin worden.

7 Vulkanische breuken met rood bessensap op het oppervlak van de muffin zien er schilderachtig uit. Maar je kunt er ook bruine suiker overheen strooien (rauw) of poedersuiker (na het bakken).

Recepttip De boter kan het beste 2-3 uur van tevoren uit de koelkast worden gehaald. Hier wil je ’s morgens muffins en haal je ze meteen tevoorschijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com