Meteen naar de inhoud

Broccoli en spinazie room en kaas soep Italiaanse stijl

Broccoli en spinazie room en kaas soep Italiaanse stijl, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Italiaanse keuken, Elk menu, Vegetarisch eten, Soepen, Soeppuree

Ingrediënten portie 8

Broccolikiemen 500 g

Bevroren spinazie 300 g

Crème 10% 250ml

Kaas 150g

Uien 2 koppen

Water 1 l

Zout naar smaak

Olijfolie 2 eetlepels

Kookvoorschriften 35 minuten

1 Stoom de broccoli 10-12 minuten nadat het water heeft gekookt. Het water dat in de stoompan achterblijft wordt groen en heb ik gebruikt als groentebouillon in de stoofpot.

2 Snipper de ui en fruit hem in de olie tot hij zacht is. Voeg de spinazie toe (ik heb hem niet ontdooid), broccoli, giet de groentebouillon (uit punt 1) of water om de groenten te bedekken en laat 10-15 minuten sudderen.

3 Voeg water naar wens toe. Hoe minder hoe beter, omdat de soep dan dikker wordt. Ik had bijna al het water verdampt na het stoven, dus voegde ik 2 kopjes heet water toe. De soep is vrij dik.

4 Hak de soep fijn in een blender of dompelmixer, giet in een steelpan en zet op laag vuur. Voeg de room en de kaas toe, roer en wacht tot de kaas gesmolten is.

5 Geniet ervan! Bij het opdienen kunt u de soep garneren met paneermeel en kruiden.

Recepttip Broccoli kan ook worden gekookt, maar dan krijgt de kool een ongewenste bruine kleur die onsmakelijk is. Het verliest zijn oorspronkelijke kleur niet als het gestoomd wordt. In plaats van olijfolie kunt u zonnebloemolie, boter of andere olie gebruiken die u normaal gebruikt om te bakken. Naar smaak kunt u munt aan de soep toevoegen (bij het hakken in de blender), aardappelen, groene erwten of gekookte kikkererwten (bij het stoven). In plaats van kaas aan de soep toe te voegen, kunt u kaasballetjes maken en de soep met de kaasballetjes serveren.

READ
Perzik muffins

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com