Meteen naar de inhoud
Champignonpaté met room, Voorschriften, Elke categorie, Voorgerechten, Elke keuken, Europese keuken, Feestelijke snacks, Pates

Ingrediënten portie 12

Champignons 2,5 kg

Uien 200 g

33% crème 150ml

Boter 300 g

Melk 300ml

Knoflook 100 g

Wit brood 150 g

Witte wijn 300ml

Zout naar smaak

Plantaardige olie 100 ml

Gemalen zwarte peper naar smaak

Nootmuskaat naar smaak

Kookvoorschriften 1 uur

1 Hak de champignons grof en de uien fijn. Verhit de olie in een pan en bak de champignons tot ze zacht zijn. Voeg dan zout, peper, nootmuskaat en knoflook toe.

2 Giet de witte wijn bij de champignons en stoom op het vuur.

3 Giet al roerend de room in de pan tot deze door de champignons is opgenomen.

4 Snijd de korsten van het witte brood en week het vruchtvlees in melk en knijp het uit. Doe de champignons en de broodpulp in een kom, gebruik een blender en breng het mengsel tot een gladde massa. Zeef vervolgens door een fijne zeef.

5 Bewaar de boter op kamertemperatuur tot hij zacht is. Klop dan met een mixer tot het wit is, voeg het toe aan het paddenstoelen- en broodmengsel en roer het glad.

READ
Kippenborst in beslag genomen met oregano

6 Leg de te maken paté in een vorm op het waspapier, verkreukel het en zet het vijftien tot twintig minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden.

7 Haal de paté uit de oven, laat hem afkoelen en bewaar hem 24 uur in de koelkast, bij voorkeur twee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com