Meteen naar de inhoud

Chowder met kabeljauw en maïs

Chowder met kabeljauw en maïs, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Europese keuken, Soepen, Vissoep

Ingrediënten portie 4

Kabeljauwfilet 350 g

Verse maïs 350 g

Groene uien 8 stengels

Spek 3 stuks

Aardappelen 2 stuks

Knoflook 5 g

Tarwebloem 2 eetlepels

Melk 2% melk 450 ml

Kippenbouillon 450ml

Crème 10% 60 ml

Verse tijm 3 stengels

Grof zout ¾ theelepel

Gemalen zwarte peper ¼ theelepel

Kookvoorschriften 30 minuten

1 Snijd de plakjes spek kruislings in en bak ze krokant. Leg het gebakken spek op een met keukenpapier bekleed bord en breek het in hapklare stukjes.

2 Bak in dezelfde pan de fijngesneden witte delen van de uistengels een paar minuten. Voeg de gehakte knoflook toe, voeg na een minuut de bloem toe en roer de groenten nog twee minuten mee. Voeg de aardappelblokjes, melk en bouillon (niet te zout), tijmblaadjes, zout en peper toe.

3 Breng de soep aan de kook, laat nog tien minuten sudderen op een iets lager middelhoog vuur, voeg dan de in kleine stukjes gesneden vis, de maïs (ook bevroren) en tweederde van het spek toe en laat nog vijf minuten koken.

4 Roer de room (10% of mager) en driekwart van de groene uien, fijngesneden, erdoor. Neem na twee minuten de soep van het vuur, giet hem op de borden en garneer de porties met de resterende groene uien en spekjes.

READ
Mals, smeltende cake

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com