Meteen naar de inhoud

De vrouwelijke chakapuli van de familie Sjevardnadze…

De vrouwelijke chakapuli van de familie Sjevardnadze…, Ideeën

Sofiko Shevardnadze, journaliste en omroepster, kleindochter van de voormalige Georgische president Eduard Shevardnadze, is geboren in Georgië, groeide op in Frankrijk, studeerde en werkte in de VS en woont sinds 2005 in Moskou. Sofiko werkt voor Russia Today, en legt binnenlandse culturele subtiliteiten uit aan een wereldwijd publiek.

Het lijkt erop dat een meisje geboren in Georgië en opgegroeid in Frankrijk gewoon zou moeten kunnen koken, zoals ze zeggen, sinds ze een baby was. Maar ik ben waarschijnlijk erg lui en ik begon pas te koken in Boston toen het een kritische noodzaak werd. Ik had mijn eerste liefde, en mijn vriend gaf er echt om dat ik voor hem kookte. Natuurlijk was ik lui en bestelde eten bij restaurants, en natuurlijk kwam het bedrog aan het licht. Uiteindelijk belde ik mijn moeder in Frankrijk en zij dicteerde me over de telefoon het recept voor mijn eerste zelfgekookte maaltijd – kalfsvlees in rode wijn. Het is de specialiteit van mijn moeder, erg lekker en makkelijk te bereiden. Je moet het kalfsvlees in stukken snijden, in bloem wentelen en heel snel op een hete pan bakken om er een korstje van te maken. Dan moet je het kalfsvlees in een pan met rode wijn doen, veel groen toevoegen, wat je maar bij de hand hebt, olijven en wortels. En laat alles ongeveer drie uur sudderen. Het was ongelooflijk lekker! De liefde is gered. En ik bel mijn moeder er nog steeds over – al mijn culinaire ervaring komt van haar. Hoewel het belangrijkste wat mijn grootmoeder me uitlegde: je moet koken met je hart, want als je kookt met slechte gedachten, vooral over degene die je gaat voeden, kun je hem letterlijk vergiftigen, gewoon doden ermee. Maar als je met liefde kookt, kun je een man verliefd op je laten worden. En dat is de waarheid!

De vrouwelijke chakapuli van de familie Sjevardnadze…, Ideeën Sofiko ontmoet haar grootvader Eduard Sjevardnadze op vliegveld Tbilisi

READ
Een lepel tranen

Mijn grootmoeder kookte zelden zelf, er waren koks in huis, maar ze had een geniaal recept voor satsivi, dat ze zelf maakte op oudejaarsavond. Ze deed alles eerlijk, maalde de noten grondig – de satsivi was perfect. Bijna wit van kleur, bijna doorzichtig, je kon niet geloven dat het van noten was gemaakt, en het was gewoon onmogelijk om van het eten weg te kijken. Ze probeerde haar koks het recept te leren, maar niemand kon het nadoen. En mijn moeder maakte altijd chakapuli in Parijs als ze iets Georgisch wilde. Het klopt natuurlijk niet helemaal, want chakapuli is idealiter lam. Maar schapenvlees is voor echte mannen. Mannen die veel khinkali met hun handen eten zonder bang te zijn om vies te worden, die veel wijn drinken en prachtig kebab bakken. Mijn recept is minder bruut, zelfs meisjesachtig. En hoewel het er ingewikkeld uitziet, is het een elementaire voorbereiding. Ik hou van een uitgesproken zure smaak van chakapuli, dus doe ik er veel tkemali bij, maar het is erg lekker met Georgische witte wijn. Het lijkt me zelfs dat als je het een week lang eet, je gemakkelijk kunt afvallen. Een andere specialiteit van mijn moeder is Franse jigot. Nou, ik heb hier ook rust. Over het algemeen ben ik in Moskou te lui om te koken en eet ik vaker in restaurants. Ik kan met zekerheid zeggen dat Georgische restaurants in Moskou op de een of andere manier verkeerd zijn. Klopt, Georgische restaurants in Georgië zijn waarschijnlijk ook fout, want daar gaan niet veel mensen naar toe, iedereen eet thuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com

Tags: