Meteen naar de inhoud

Dorado gebakken met aardappelen, peterselie, knoflook en pecorino

Dorado gebakken met aardappelen, peterselie, knoflook en pecorino, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Italiaanse keuken, Warme snacks, Hoofdgerechten

Ingrediënten portie 4

Dorada 2 stuks

Knoflook 3 tenen

Peterselie 1 bundel

Aardappelen 5 stuks

Olijfolie 100 ml

Pecorino Romano kaas 30g

Boter 40 g

Zout naar smaak

Gemalen witte peper naar smaak

Kookvoorschriften 1 uur

1 Pel en ontdoe twee dorado’s (ongeveer 500 g elk), spoel ze in koud stromend water en droog ze af. Wrijf vervolgens de buitenkant in met zout en peper naar smaak en zout de binnenkant.

2 Hak de knoflook en peterselieblaadjes fijn. Snijd de middelgrote aardappelen in grove stukken.

3 Vet de binnenkant van de keramische bakplaat royaal in met olijfolie. Strooi een gelijkmatige laag peterselie en knoflook op de bodem, leg dan voorzichtig de helft van de aardappelen erop en strooi de kaas erover (1,5 eetlepel). Leg de vis en vervolgens een laagje aardappelen op de kaas. Bestrooi met de resterende kaas, stukjes boter, zout en peper. Giet de rest van de olijfolie over de aardappelen.

4 Bak op de middelste plank in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende ongeveer 45 minuten. Haal de schaal regelmatig uit de oven en schud, zodat de aardappelen niet vastplakken.

5 Serveer de vis zonder hem uit de bakvorm te halen.

READ
Gebraden kalfsnieren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com