Meteen naar de inhoud

Eend met rode kool

Eend met rode kool, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Hoofdgerechten, Franse keuken

Ingrediënten portie 8

Eend 2.5kg

Honing 100 g

Kaneelstokjes 2 stuks

Jeneverbessen 10 g

Anjer 6 stuks

Rode droge wijn 1 liter

Madera 300ml

Rode kool 1 krop

Olijfolie 100 ml

Rode ui 300 g

Demerara suiker 50 g

Zout naar smaak

Gemalen zwarte peper naar smaak

Kookvoorschriften 1 uur 30 minuten + 6 uur

1 Kook drie liter water met honing, 50 gram zout, kaneel en jeneverbes, laat afkoelen en zout de eend in deze pekel. Haal na zes uur de eend eruit, dep hem droog met een papieren handdoek en zet hem anderhalf uur in een op 120 graden verwarmde oven, waarbij u hem af en toe met de Madeira besprenkelt.

2 Fruit tegelijkertijd in een diepe pan de fijngesneden ui in olijfolie tot hij zacht is, voeg de suiker en de fijngesneden kool toe, stoof al roerend een kwartiertje, voeg dan de rode wijn toe en stoof op een zacht vuurtje ongeveer anderhalf uur.

3 Na anderhalf uur bakken verhoogt u de oventemperatuur tot 190 graden en bakt u nog een half uur, waarbij u de eend beetje bij beetje met de Madeira besprenkelt. Serveer de eend met de gestoofde kool.

READ
Leberkneadelzuppe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com