Meteen naar de inhoud

Gans gevuld met appels en sinaasappels

Gans gevuld met appels en sinaasappels, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Warme snacks, Hoofdgerechten, Europese keuken

Ingrediënten portie 8

Gans 1 stuk

Groene appels ½ kg

Sinaasappels ½ kg

Honing 3 eetlepels

Zout 1 eetlepel

Knoflook naar smaak

Citroen ½ kg

Gemalen zwarte peper naar smaak

Kookvoorschriften 3 uur

1 Neem het ganzenkarkas, was het en veeg het droog met een papieren handdoek.

2 Wrijf hem in met een mengsel van honing, zout, peper en knoflook aan de binnen- en buitenkant en maak inkepingen in de borst om het overtollige vet tijdens het bakken uit het karkas te laten ontsnappen.

3 Snijd de appels, citroenen en sinaasappels in plakjes en vul de vogel, naai de buik dicht met een touwtje.

4 Leg het karkas op een bakplaat, wikkel de poten in folie om aanbranden te voorkomen en dek af met folie aan de bovenkant, en plaats vervolgens 2,5-3 uur in een voorverwarmde oven van 180 graden.

5 Open de oven af en toe, rol de folie voorzichtig af en overgiet de afgegoten sappen.

READ
Bessen en bananen smoothie

6 Na 2,5-3 uur de folie verwijderen en bruin laten worden. Om te controleren of de vogel klaar is, prikt u er op verschillende plaatsen in met een scherp mes. Als de sappen helder zijn, is de vogel klaar.

7 Leg de gekookte gans op een bord, garneer met de kruiden, appelschijfjes en sinaasappel- en citroenschijfjes.

Recept tip: Neem een mildere gans en niet de dikste. Hoe kleiner de gans, hoe beter hij smaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com