Meteen naar de inhoud

Gegrilde spiering “St. Petersburg Lente”

Gegrilde spiering “St. Petersburg Lente”, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Warme snacks, Hoofdgerechten, Russische keuken

Ingrediënten portie 3

Smelt 1 kg

Zout naar smaak

Tarwebloem 100 g

Plantaardige olie 100 ml

Viskruiden naar smaak

Kookvoorschriften 40 minuten

1 Was de spiering en leg ze te drogen. Mijn grootmoeder gebruikte hiervoor gewoon krantenpapier, maar ik gebruik papieren handdoeken of een vergiet. Waarom drogen? Zodat de vis niet uit elkaar valt bij het bakken, maar braadt.

2 Schoonmaken is waarschijnlijk het vervelendste en onaangenaamste wat je met een verse vis kunt doen, maar niet met spiering. Van elke vis wordt de kop afgesneden en de ingewanden worden er heel voorzichtig uitgetrokken zodat de kuit er niet uitvalt. Dit is het einde van het reinigingsproces. Als de spiering klein is, maken veel huisvrouwen hem niet schoon, maar bakken ze hem met de kop.

3 Toen was het de beurt aan het meel en het zout. Vroeger werd de spiering één voor één in bloem gedoopt en in een pan gelegd. Tegenwoordig is het makkelijker – we doen meel in een plastic zak, voegen zout en kruiden toe. Schud de zak goed om het kruimeldeeg te mengen. Doe de spiering in dezelfde zak. Schud een paar keer. Dat is alles, je kunt bakken.

4 Neem een grotere koekenpan, verhit die met olie en schik de vis in een “rol” zodat je ze na ongeveer 10-15 minuten allemaal tegelijk kunt draaien, niet één vis tegelijk. Bak op vol vuur, slechts één keer draaien!

Recept tip Geloof het of niet, in St. Petersburg begint de lente pas als er Smelt op straat ligt! De vis is niet erg groot, maar bijna zonder been en erg lekker, met een eigenaardige geur. En het ruikt, zoals Leningradianen meestal zeggen, naar verse komkommers! Maar ik denk niet dat het naar komkommers ruikt, het ruikt gewoon naar verse smelt in het hele St. Petersburg elke lente.

READ
Mals gepureerde kippensoep met kaas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com