Meteen naar de inhoud

Gestoofde runderribben in rode wijn

Gestoofde runderribben in rode wijn, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Hoofdgerechten, Franse keuken

Ingrediënten portie 6

Runderribben 2kg

Uien 1 kop

Wortelen 1 stuk

Laurierblad 2 stuks

Runderbouillon 300ml

Plantaardige olie 50 ml

Water 100 ml

Rode droge wijn 150ml

Verse tijm 1 stuk

Tarwebloem 2 eetlepels

Kookvoorschriften 4 uur + 10 uur

1 Snijd voor de marinade de uien en wortelen schaars en fruit ze 1 à 2 minuten op een matig vuur in een pan van 2 liter. Wanneer de groenten zacht zijn, de wijn, 1 takje tijm, het laurierblad en de peper aan de pan toevoegen en 3 minuten laten sudderen. Giet de vloeistof vervolgens in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

2 Doe de runderribben in een afsluitbare zak, giet de marinade erin en laat ze enkele uren in de koelkast staan. Draai het vlees tijdens het marineren regelmatig om, zodat de marinade gelijkmatig wordt opgenomen.

3 Haal het vlees aan het einde van het marineren uit de zak. Giet de marinade uit de zak in een kom en zeef door een zeef en zet op het vuur. Breng de vloeistof aan de kook en laat afkoelen.

4 Bestrijk de runderribben met peper en zout en bestuif ze lichtjes met bloem.

5 Verhit een kwart kopje plantaardige olie in een grote pan met zware bodem en hoge wand. Leg de runderribben in een enkele laag en bak ze aan alle kanten goudbruin.

READ
Raffaello taart

6 Giet de marinade en de runderbouillon in een grote steelpan met zware bodem, leg het braadvlees erin en laat op het vuur staan tot het kookt.

7 Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en zet hem 3 tot 4 uur in de oven. Zet de pan op de middelste plank. Verwarm de oven voor op 150 graden.

8 Bestrooi het gekookte vlees met gekruide kruiden naar smaak en serveer het op een grote schaal met de groentestoofpot.

Recepttip Wij adviseren de voorgekookte vloeistof waarin de runderribben zijn gestoofd als jus te gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com