Meteen naar de inhoud

Gezouten karamel en room

Gezouten karamel en room, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Gebak en desserts, Amerikaanse keuken, Dessertcrèmes

Ingrediënten portie 4

Suiker 300 g

33% crème 335 ml

Gezouten boter 65 g

Kookvoorschriften 30 minuten

1 Verdeel de suiker in zes delen (elk 50 gram). Giet de eerste partij suiker in een kleine steelpan met dikke bodem, smelt het zonder te roeren, tot het een mooie amberkleur heeft. Voeg dan de volgende 50 gram suiker toe en smelt opnieuw. De pan kan zijwaarts worden gekanteld om de suiker gelijkmatiger te laten smelten. Herhaal dit met de resterende suiker tot alle suiker gesmolten is.

2 Zet de steelpan met de room op het vuur en verwarm hem bijna aan de kook (niet laten koken!).

3 Neem de suiker van het vuur tot hij diep amberkleurig gekarameliseerd is, voeg 65 g gezouten boter (of gewone boter plus een theelepel fijn zout) toe. Roer door.

4 Voeg de hete room geleidelijk in porties toe en roer goed in elke portie.

5 Zet de pan weer op het vuur en verwarm het mengsel tot het 108 graden is (het duurt ongeveer 5-6 minuten op hoog vuur, maar een kookthermometer is beter).

READ
Hongaarse goulash

6 Giet de karamel in een kom, dek af met huishoudfolie en laat 24 uur in de koelkast staan. Gedurende deze tijd zal het mooi indikken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com