Meteen naar de inhoud

Hazenstoofpot, in zure room

Hazenstoofpot, in zure room, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Hoofdgerechten, Russische keuken

Ingrediënten portie 4

Haas 3kg

Peterselie 2 stengels

Wortelen 2 stuks

Uien 2 stuks

Azijn 1 kopje

Zure room 2 blikken

Tarwebloem 2 theelepels

Plantaardige olie 3 eetlepels

Kookvoorschriften 30 minuten + 3 uur

1 Hak de haas in stukken (nieren, dijen, schouderbladen), snij de vliezen eraf, was hem, doe hem in een kom, giet er koud water met azijn bij (een kopje azijn per 1 liter water) en laat hem zo 2-3 uur marineren.

2 Haal dan de haas uit de marinade, leg hem op een schaal of koekenpan, zout hem, voeg de geschilde gehakte wortels en uien toe, giet er olie over en bak hem in de hete oven tot hij knapperig is. Schep tijdens het braden regelmatig wat van het sap van het konijn op de bakplaat.

3 Snijd de haas na het braden in porties, doe ze in een ondiepe pan, giet de zure room en de jus erover, dek af en zet ze 25-30 minuten in de oven om te stoven.

4 Om de saus te maken, giet u de zure room en het door het bakken van de haas verkregen sap in een steelpan, zout het, zet het op het vuur, breng het aan de kook, voeg dan 2 eetlepels bloem toe, vooraf gebakken met boter en verdund met 1 kopje bouillon of water, en laat het onder voortdurend roeren 3-4 minuten sudderen. Zeef vervolgens de saus in de schaal met de haas.

5 Leg bij het opdienen de haas op een bord met de saus en bestrooi met de fijngehakte peterselie of dille. Garneer met gekookte of gebakken aardappelen. De haas is vooral lekker als hij voor het braden wordt gevuld. Daartoe wordt het varkenszwoerd in repen van 4-5 cm lang en 0,5 cm dik gesneden, worden houten pinnen in het vlees van de haas geslagen en worden de repen zwoerd erin gestoken.

READ
Kip met aubergine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com