Meteen naar de inhoud

Kerstmis gemberkoekjes in glazuur

Kerstmis gemberkoekjes in glazuur, Voorschriften, Elke categorie, Gebak en desserts, Koekjes

Ingrediënten portie 4

Tarwebloem 350 g

Bakpoeder 2 theelepels

Boter 100 g

Gemalen gember 2 theelepels

Bruine basterdsuiker 175 g

Zwarte stroop 115 g

Kippenei 1 stuk

Eiwit 2 stuks

Citroensap 3 theelepels

Suikerpoeder 350 g

Kookvoorschriften 1 uur en 30 minuten

1 Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet 2 bakplaten in met olie. Zeef de bloem, het bakpoeder, de gember en een snufje zout in een kom. Voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe, kneed goed en voeg de bruine suiker toe. Maak een kuiltje in het midden en voeg 1 ei en de melasse toe. Kneed tot het deeg zacht is.

2 Verdeel het deeg in tweeën en rol de helft uit tot een dikte van 5 mm. Snijd de koekjes met behulp van verschillende vormen uit en breng ze over op de bakplaat. Herhaal dit met de rest van het deeg. Bak 8 minuten tot de koekjes lichtbruin zijn. Laat 2 tot 3 minuten rusten op de bakplaat en breng dan over op een schaal.

3 Klop voor het glazuur het eiwit en het citroensap op. Voeg vervolgens 155 g poedersuiker toe. Goed mengen en afdekken met huishoudfolie.

4 Klop voor het decoratieve glazuur het resterende eiwit tot een stijf schuim en voeg geleidelijk de resterende poedersuiker toe. Dek af met huishoudfolie.

5 Bestrijk de koekjes met vloeibaar glazuur en laat even staan. Doe het decoratieve glazuur over in een spuitzak en maak patronen op de koekjes. Versier met de zilveren ballen.

Recept tip Het glazuur kan vervangen worden door poedersuiker.

READ
Gevulde courgettes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com