Meteen naar de inhoud

Kip met abrikozen en gember

Kip met abrikozen en gember, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Hoofdgerechten, Chinees koken

Ingrediënten portie 8

Kippendijen 16 stuks

Abrikozen in eigen sap 1 kop

Sjalotten 2 stuks

Rode wijnazijn ½ kopje

Verse gember 60 g

Plantaardige olie 2 eetlepels

Sojasaus 0.7 kopjes

Kookvoorschriften 1 uur + 8 uur

1 Stoom in een kleine zware pan op een matig vuur gedurende 5 minuten de fijngesneden gember en sjalotten.

2 Meng de ui en de gember met de azijn, breng aan de kook en kook ongeveer 2 minuten door tot het vocht tot de helft verdampt is.

3 Voeg de sojasaus, abrikozen, een kwart theelepel peper en zout toe aan de pan en kook nog 15 minuten, af en toe roerend.

4 Giet de bereide marinade in de blender en pureer. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

5 Doe de stukken kip in twee verzegelde polyethyleen zakken, giet de marinade erin en sluit ze goed af in de koelkast gedurende 8 uur. Draai de zakken regelmatig om terwijl de kip marineert.

READ
Caesar salade in pitabroodje

6 Bekleed een bakplaat of een brede, lage pan met folie, bestrijk deze met olie en schik de stukken kip er in een enkele laag op. Giet de marinade over de kip, dek af met de folie, maar niet te strak (om lucht door te laten) en zet in de oven.

7 Bak de kip op 150 graden in het onderste derde deel van de oven gedurende 40-50 minuten.

Recept tip Marineer de kip nooit langer dan 24 uur!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com