Meteen naar de inhoud

Kippenborsten met gorgonzola

Kippenborsten met gorgonzola, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Italiaanse keuken, Hoofdgerechten

Ingrediënten portie 4

Kipfilet 4 stuks

Gorgonzola kaas 125 g

Water ⅓ glas

Plantaardige olie 1 eetlepel

Zout 1 theelepel

Balsamico azijn 2.5 eetlepels

Gemalen zwarte peper ½ theelepel

Kookvoorschriften 45 minuten

1 Verhit de olie in een koekenpan op een matig vuur en leg de kipfilets (met het vel naar beneden) erin. Na 4 minuten, als de huid bruin is, draai je de borsten om en bak je ze nog eens 4 minuten.

2 Zet de pan met de gebraden borsten 20-25 minuten in de op 190 graden voorverwarmde oven. Leg de gekookte borsten op een bord en laat ze iets afkoelen.

3 Giet ondertussen het water en de azijn in de pan waarin de borsten gekookt zijn. Roer voortdurend en schraap de gorgonzola van de bodem van de pan, breng het vocht aan de kook en kook nog 3 minuten tot het is ingedikt. Zeef de vloeistof door een fijne zeef, schep het overtollige vet af en breng op smaak met zout en peper.

4 Giet voor het opdienen de gekookte saus over de borsten.

5 Maak in de kipfilets (helften met vel en botten) een vrij diepe insnijding en vul de zakken met gorgonzola. Bestrijk de borsten met zout en peper.

READ
Constantijn pannenkoeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com