Meteen naar de inhoud

Klassieke citroentaart

Klassieke citroentaart, Voorschriften, Elke categorie, Gebak en desserts, Taarten

Ingrediënten portie 8

Tarwebloem 250 g

Suiker 300 g

Boter 225 g

Eigeel 3 stuks

Kippenei 2 stuks

Aardappelmeel 20 g

Water 50 ml

Citroensap 150 ml

Citroenschil 1 stuk

Zout snufje

Kookvoorschriften 45 minuten

1 Maak eerst het deeg klaar. Zeef de bloem boven een zeef op een tafel. Maak een kuiltje in de bloem en giet er zout en 50 g suiker in. Giet water en 1 eidooier in het gat in de bloem en meng alles met wat bloem met je vingertoppen. Zodra het deeg gekneed is, 125 g boter toevoegen en mengen met de resterende bloem. Kneed het deeg lang genoeg zodat het niet aan je vingers blijft plakken.

2 Zodra het deeg niet meer aan het werkvlak kleeft, rol je het tot een bal, strooi je er wat bloem over en wikkel je het in huishoudfolie. Zet 10 minuten in de koelkast.

3 Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrijk het blik met olie. Rol het afgekoelde deeg uit tot ongeveer 3 mm dikte en leg het in de vorm om een rand te vormen. Prik het deeg met een vork op verschillende plaatsen in, zodat het niet rijst tijdens het bakken. Spreid het bakpapier uit en giet de bakbonen erover. Bak ongeveer 15 minuten.

4 Bereid de citroencrème: Kook in een steelpan 150 ml citroensap met 100 g suiker.

5 Klop in een aparte kom 2 hele eieren, 2 eidooiers en 150 g suiker los en voeg vervolgens 20 g aardappelmeel toe. Voeg het verkregen mengsel toe aan het gekookte citroensap en breng het mengsel opnieuw aan de kook (tot het borrelt).

READ
Drømmar ("droomkoekjes")

6 Haal van het vuur en giet in een andere voorziene kom om af te koelen. Voeg 100 g gehakte boter en de vooraf op een rasp geraspte schil van 1 citroen aan het mengsel toe.

7 Afwerking van de taart: Giet de citroencrème over het gebakken deeg. Bestrijk de bovenkant eventueel met opgeklopt eiwit en zet in de oven om licht te bruinen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com