Meteen naar de inhoud

Konijn met zure room en champignons

Konijn met zure room en champignons, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Hoofdgerechten, Russische keuken

Ingrediënten portie 6

Champignons 200 g

Zure room 150 g

Knoflook 3 tenen

Aardappelen 8 stuks

Konijn 6 stuks

Gedroogde rozemarijn 1 eetlepel

Witte wijn 100ml

Kookvoorschriften 2 uur

1 Voor alle konijngerechten, houd het vlees in een marinade. Verwijder het bovenste witte vlies van het karkas, leg het in een pan met koud water, knijp er het sap van een halve citroen in, voeg 0,5 theelepel azijn en een takje rozemarijn toe. Marineer het hele karkas een paar uur.

2 Haal het karkas na enkele uren uit de marinade en snijd het in grote stukken. Wrijf ze in met zout, peper en kruiden. Snijd de knoflook in tweeën en verwijder de groene kern om bitterheid te voorkomen (overigens moet u bij alle gerechten en bereidingswijzen altijd de kern van de knoflook verwijderen).

3 Snijd de geschilde aardappelen in kleine plakjes. Bak de stukken konijn in een goed verhitte koekenpan goudbruin en haal ze even uit de pan.

4 Bak de champignons in dezelfde olie als het konijn bruin, voeg de fijngehakte knoflook toe zodat deze niet verbrandt, en bak een minuut, voeg dan de aardappelen toe en bak nog een minuut. Breng op smaak met zout en peper.

5 Voeg de stukken konijn toe aan de champignons en de aardappelen, bestrooi met de rozemarijn en schenk de wijn erbij. Laat zachtjes sudderen op een hoog vuur, draai dan het vuur lager, voeg de zure room toe en doe het deksel erop. Laat op laag vuur ongeveer een uur sudderen tot de aardappelen en het vlees zacht zijn.

Recept tip Deze eenvoudige en heerlijke konijnenschotels met zure room, champignons en wijn zullen de kersttafel van 2013 geweldig versieren. Gelukkig Nieuwjaar, mijn vrienden!

READ
Gebakken, dieet, sappige kipfilet met groenten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com