Meteen naar de inhoud

Makkelijke en snelle schuimtaart

Makkelijke en snelle schuimtaart, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Gebak en desserts, Franse keuken, Taarten, Meringue, meringue

Ingrediënten portie 8

Tarwebloem 250 g

Suiker 250 g

Kippenei 2 stuks

Jam 5 eetlepels

Boter 200 g

Kookvoorschriften 50 minuten

1 Batterijtje: Verwarm de boter een beetje zodat hij zacht is (u kunt hem gewoon een uurtje uit de koelkast laten staan). Voeg een kopje bloem (ongeveer 250 g), ½ kopje suiker, iets minder (100-120 g) toe aan de boter, scheid vervolgens de eiwitten (doe ze in een aparte kom) en de eidooiers; voeg de dooiers toe aan het beslag en meng alles goed.

2 Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg het deeg op een bakplaat of in een willekeurige bakvorm, kneed het met je handen tot het gelijkmatig bedekt is (je hoeft de bakplaat niet in te vetten, want die is beboterd) en laat een iets hogere “rand” deeg rond de randen om te voorkomen dat de jam eruit loopt. De taart is zoet, dus ik geef de voorkeur aan zure jam of bessen, maar ik neem elke willekeurige smaak; ik neem meestal veenbessen of pruimen. Smeer de jam op het deeg, ongeveer 0,5-1 cm dik. Zet 30 minuten in de oven.

3 Terwijl de cake in de oven staat, neem je de gereserveerde eiwitten en voeg je de resterende suiker toe en klop je tot de meringue melkachtig wit is (goed geklopte meringue ziet eruit als schuim, er zijn geen suikerkristallen zichtbaar). Haal na 30 minuten de taart eruit, bedek hem met een gelijkmatige laag meringue en zet hem nog 10 minuten in de oven. Eet smakelijk!

READ
Koude radijs en melksoep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com