Meteen naar de inhoud
Mals bladerdeeg, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Gebak en desserts, Russische keuken, Taarten, Soesjes

Ingrediënten portie 8

Kippenei 4 stuks

Boter 125 g

Melk 500ml

Tarwebloem 115 g

Suiker 150 g

Vanilline naar smaak

Water 1 eetlepel

Kookvoorschriften 2 uur

1 Verwarm de oven voor op 175 graden.

2 Vet het blik in en bestuif het met bloem.

3 Scheid de eiwitten van de dooiers. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Klop de dooiers op met de suiker, de vanille en het water.

4 Smelt de boter en laat iets afkoelen, giet de afgekoelde boter bij de dooiers en klop op.

5 Voeg in 3 keer de bloem toe en klop telkens goed.

READ
Topinamboer en aardappelpuree

6 Giet de helft van de melk erbij, klop grondig, dan de resterende melk en klop opnieuw.

7 Spatel voorzichtig de eiwitten erdoor, van boven naar beneden.

8 Giet het beslag uit (het beslag zal erg lopend zijn). Zet minstens 1 uur in de oven. U kunt zien wanneer de cake klaar is – de bovenkant moet goed gebruind zijn en het mengsel moet lichtjes schommelen. Laat volledig afkoelen. Bestrooi met poedersuiker en snijd in porties.

Recept tip Het wonder van deze cake is dat het deeg zeer vloeibaar is, zoals melk, en als het bakt scheidt het zich op wonderbaarlijke wijze in drie delen – de bodemkorst, de vulling en het bovenste delicate koekje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com