Meteen naar de inhoud

Napoleontaart met laagje

Napoleontaart met laagje, Voorschriften, Elke categorie, Elk menu, Gebak en desserts, Taarten, Kindermenu, Napoleon cake

Ingrediënten portie 10

Tarwebloem 3,5 kopjes

Water 2 kopjes

Margarine 250 g

Azijn 1 eetlepel

Suiker 2 kopjes

Kippenei 5 stuks

Melk 3 kopjes

Zetmeel 4 theelepels

Boter 300 g

Kookvoorschriften 3 uur

1 Giet de bloem in een grote kom. Rasp de margarine over de bloem en meng goed. Meng het ei, het koude kokende water en de azijn. Meng de eieren en het water met de bloem en de margarine.

2 Verdeel het deeg in 10 tot 11 gelijke delen. Zet het 30 minuten in de koelkast.

3 Maak ondertussen de vla klaar. Klop de eieren los. Voeg de suiker toe en blijf kloppen.

4 Meng de melk met het ei-suikermengsel. Breng onder voortdurend roeren aan de kook.

5 Verdun het zetmeel met een beetje melk. Giet het verdunde zetmeel geleidelijk bij het kokende ei-melkmengsel. Roer, haal dan van het vuur. De massa moet dikker worden. Laat afkoelen.

READ
Kruimelloze havermoutkoekjes

6 Voeg de verzachte boter toe aan het afgekoelde mengsel. Klop het erin. Dit is onze crème. Zet het in de koelkast.

7 Rol elk stuk gekoeld deeg uit tot de diameter van de gekozen vorm. Ik gebruikte een mal met een diameter van 25 cm. Bestrooi het deeg en het oppervlak waarop u het uitrolt voortdurend met bloem.

8 Rol het uitgerolde deeg uit op een deegroller. Breng het over in een ingevette vorm met een beetje bloem. Prik het deeg in met een vork. Laat de stukken afgesneden en gebakken, en gebruik ze dan om de taart te versieren.

9 Bak alle cakes op deze manier. De baktemperatuur is 180 graden Celsius, de baktijd per korst is ongeveer 10 minuten.

10 Doe de gesneden deegstukken in een kom en maak er een grof kruim van. Dit is de hagelslag voor de taart.

11 Room de eerste cake (5-6 eetlepels room per cake).

12 Leg alle taarten achter elkaar en besmeer ze elk met de room.

13 Laat de cake 1 uur weken. Tijdens het weken zal de cake in hoogte dalen. Strooi het kruimeldeeg over de bovenkant en de zijkanten van de taart.

14 Zet 2 tot 3 uur in de koelkast (bij voorkeur een nacht).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com