Meteen naar de inhoud

Noorse kabeljauw vissoep

Noorse kabeljauw vissoep, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Noorse keuken, Soepen, Oor

Ingrediënten portie 6

Uien 2 stuks

Kabeljauw 1kg

Wortelen 3 stuks

Knoflook 3 tenen

Tarwebloem 2 eetlepels

Boter 40 g

Tomaten 1 stuk

Witte droge wijn 100ml

Crème 35% 50 ml

Gehakte peterselie 25 g

Zout naar smaak

Gemalen zwarte peper naar smaak

Kookvoorschriften 1 uur en 30 minuten

1 Was de vis en snijd hem in stukken van 3-4 cm breed. Vul met koud water en breng aan de kook. Kook 10 minuten, af en toe afromen.

2 Verwijder de vis met een schuimspaan en leg hem op een schaal om af te koelen.

3 Schil de ui en de wortelen, snijd de ui kruislings doormidden en de wortelen in repen van 4 cm lang, voeg toe aan de bouillon, dek af en laat 20 minuten sudderen.

4 Smelt de boter, voeg de bloem toe en bak onder voortdurend roeren 3 minuten. Voeg de gehakte knoflook toe en fruit 1 minuut. 1 minuut, haal dan van het vuur.

5 Verwijder voorzichtig de graten van de vis en zorg ervoor dat u de stukken niet te veel plet.

READ
Auberginerolletjes met kaas en tomaat

6 Neem de gekookte groenten uit de pan en pureer ze in de blender met een beetje bouillon. Doe de puree bij de bouillon en voeg de vis toe.

7 Voeg het geroosterde knoflookmeel toe aan de bouillon. Breng de soep aan de kook.

8 Schenk de wijn in.

9 Kook de tomaten met kokend water, koel ze af onder koud water, ontvel ze en snijd ze in blokjes. Voeg de tomaten toe aan de soep, zout en peper en laat 10 minuten sudderen.

10 Haal de soep van het vuur en giet er dan langzaam en onder voortdurend roeren de room bij. Laat 10 minuten sudderen.

11 Serveer met kruiden. Drink het met witte, droge wijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com