Meteen naar de inhoud

Oezbeekse manti met vlees en pompoen

Oezbeekse manti met vlees en pompoen, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Hoofdgerechten, Oezbeekse keuken, Manti

Ingrediënten portie 5

Water ½ kopje

Rundvlees 300g

Lam 700 g

Kalfsvet 100 g

Uien 6 stuks

Pompoen 500 g

Zout naar smaak

Gemalen zwarte peper naar smaak

Tarwebloem 500 g

Kippenei 1 stuk

Kookvoorschriften 3 uur

1 Maak een stijf deeg van de bloem, het ei en het water op dezelfde manier als voor de knoedels. Rol tot een bal, wikkel in een vochtige doek en zet 30-40 minuten opzij. Was de pompoen, verwijder de schil, pitten en vezels en hak zeer fijn.

2 Hak het lams- en rundvlees in hapklare brokken – alleen met de hand, dit beïnvloedt de smaak. Pel en snipper de ui en voeg deze bij het gehakt. Breng op smaak met zout en peper. Snijd vet of spek in stukjes en voeg toe aan de vulling. Doe er gehakte pompoen in. Meng grondig.

3 Net als bij het knoedelrecept is het raadzaam het deeg niet tot een dunne laag uit te rollen, maar dikke rollen te maken van 2,5-3 cm doorsnee. Leg de broodjes op een met bloem bestoven oppervlak en snijd ze in stukken van 2,5 tot 3 cm.

4 Rol elk stuk tot een goed gevormde bal. Rol met een deegroller elk balletje uit tot een plat stuk van ongeveer 2 mm dik. Leg 1 eetlepel gehakt op het opgerolde gehakt. Gebruik je duim en wijsvinger van beide handen om het deeg van de randen naar het midden te trekken en druk de twee randen snel op elkaar en druk ze stevig aan met je vingers.

5 Draai de mantel met een van de geopende uiteinden naar u toe. Til de rand van de pasta over het midden en trek hem op tot aan de naad, zodat de vulling volledig bedekt is. Knijp de rand samen. Draai de mantel om aan de andere kant en knijp de andere rand op dezelfde manier vast. Als het deeg niet goed samenkomt, bevochtig dan uw handen met water.

READ
Bulgur salade

6 De gelijmde naden moeten eruit zien als de letter H die horizontaal is uitgerekt. Neem met de rechter- en linkerhand de hoeken, die als de onderkant van de pootjes van de letter zijn, trek ze naar elkaar toe en voeg ze samen. Draai de mantel naar u toe met de ongelijmde kant naar u toe en herhaal de handeling. Aangezien alle mantas tegelijk worden gekookt, bedek je de mantas die al bereid zijn met een vochtige doek zodat het deeg niet uitdroogt.

7 Vet de rekken van de mantelspan in met boter. Spreid de mantas erop uit zodat ze elkaar niet raken, besprenkel met koud water en kook ze onder een deksel gedurende 40-45 minuten.

Recepttip Het deeg verschilt niet van een knoedeldeeg: het wordt op dezelfde manier gekneed en gerezen. De vulling is anders. Eerst wordt geen varkensvlees toegevoegd; om ervoor te zorgen dat het gehakt mals en sappig is, worden karnemelk (of darm) lamsspek en pompoen gebruikt. Ten tweede wordt manty alleen gekookt door stomen in speciale potten, de zogenaamde manty-cascans. Een gewone stoompan of zelfs een gewone pot met een grote diameter waarin men water op de bodem giet en een met boter ingevet diep bord met de mantelspread plaatst, afgedekt met een ander bord, volstaat ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com