Meteen naar de inhoud
Pompoen gevuld met kipfilet, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Elk menu, Warme snacks, Hoofdgerechten, Europese keuken, Caloriearm voedsel

Ingrediënten portie 3

Eikelpompoen 3 stuks

Kippenborst 3 stuks

Tomaten 1 stuk

Uien 1 kop

Knoflook 3 tenen

Olijfolie 100 ml

Groenten naar smaak

Zout naar smaak

Vers gemalen zwarte peper naar smaak

Kurkuma 1 theelepel

Kookvoorschriften 1 uur en 30 minuten

1 Snijd de ui en de knoflook fijn. Hak het kippenvlees in een blender lichtjes fijn, zodat het in grove stukken eruit komt. (Als u gehakt wilt, gebruik dan een vleesmolen.)

2 Stoof de uien kort in een eetlepel olie en drie eetlepels water. Terwijl de ui stooft, snijdt u de tomaat in blokjes. Als het vel van de tomaat dik is, snijdt u de tomaat kruislings in en laat u hem enkele minuten weken in kokend water, waarna u het vel verwijdert.

3 Snijd de pompoen open, verwijder voorzichtig het “deksel” met een mes en schraap de pitten eruit met een grote lepel. Begin de ingewanden eruit te schrapen. Snijd de ingewanden in blokjes.

4 Smoor het kippengehakt, onder voortdurend breken met een houten spatel, gedurende 5 minuten. Het moet sappig blijven. Voeg de pompoen toe en stoof nog 10 minuten. Als je niet genoeg vloeistof hebt, voeg dan de kippen- of groentebouillon toe.

5 Gooi de tomaten erbij, roer goed en dek af voor ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper. De vulling mag niet droog zijn!

READ
Peren in wijn

6 Begin met het vullen van de pompoen. Roer de kip en de gehakte kruiden erdoor. Vul hem met de vulling en bestrijk de buitenkant met een beetje olijfolie. Strooi er lichtjes hetzelfde over en stuur het naar de op 180 graden verwarmde oven, gedurende ongeveer 30-40 minuten. Tot het gaar is.

7 Ongeveer vijf minuten voor het einde kun je er Parmezaan over strooien voor de korst.

8 Leg de deksels en het gevulde gedeelte apart op de schaal. Haal uit de oven en dek af met het pompoen “deksel” bij het opdienen.

Recept tip Elk dieetvlees kan worden gebruikt, zoals kalkoen. Samen met kleine geportioneerde pompoenen kun je 1 grote pompoen gebruiken en als grote pompoen “ketel” opdienen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com