Meteen naar de inhoud

Roggepannenkoeken met kwark en vijgen

Roggepannenkoeken met kwark en vijgen, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Gebak en desserts, Russische keuken, Pannenkoeken

Ingrediënten portie 4

Roggemeel 100 g

Tarwebloem 100 g

Suiker 1 eetlepel

Kippenei 3 stuks

Zout ½ theelepel

Melk 400 ml

Olijfolie 1 eetlepel

Droge gist ½ theelepel

Cottage cheese 150g

Knoflook 1 teentje

Peterselie 10 g

Vijgen 2 stuks

Plantaardige olie 50 ml

Kookvoorschriften 30 minuten

1 Klop de eieren los met de melk, suiker, olijfolie en zout. Los de gist op in een eetlepel warm water en giet de oplossing in de kom met het ei- en melkmengsel. Voeg gezeefd rogge- en tarwemeel toe en klop de inhoud van de kom tot een gladde vloeibare massa. Laat het mengsel ongeveer twintig minuten rusten.

2 Meng in de blender de kwark met de gehakte peterselie, verse vijgen en knoflook. U wilt niet dat het mengsel te gepureerd en homogeen wordt, dus gebruikt u best de pulseerstand. Zodat alle ingrediënten worden gemengd, maar niet zodanig dat ze niet meer te onderscheiden zijn.

3 Verhit de pannenkoekenpan, vet deze in met plantaardige olie (met behulp van een papieren handdoek of een doormidden gesneden aardappel) en bak de pannenkoeken door een pollepel op de pan te gieten en deze regelmatig in te vetten. Draai de pannenkoek om als het open oppervlak volledig is vastgeplakt en ingedikt.

4 Bestrijk de kant-en-klare pannenkoeken met de kaas- en vijgenpasta, rol ze op tot een buisje of op een andere manier en serveer ze terwijl ze nog warm zijn.

Recepttip Je kunt gedroogde vijgen gebruiken in plaats van verse, maar laat ze dan één tot twee uur weken in koud water. Je hebt meer gedroogde vijgen nodig dan verse – vier of zes.

READ
Zandkoekjes met krenten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com