Meteen naar de inhoud
Spinazie en groentesalade, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Elk menu, Salades, Veganistisch eten, Groentesalades, Pan-Aziatische keuken

Ingrediënten portie 2

Spinazie 100 g

Paprika 1 stuk

Zwart sesamzaad 1 theelepel

Komkommers 2 stuks

Sojasaus naar smaak

Lijnzaad 1 theelepel

Olijfolie 2 eetlepels

Kookvoorschriften 15 minuten

1 Was de spinazieblaadjes, knip de steeltjes eruit met een schaar (ze zijn taai), scheur ze in de gewenste stukken.

2 Spoel en snijd de komkommer en de paprika’s fijn.

3 Voeg de sesamzaadjes en het lijnzaad toe en maak het geheel af met olijfolie en sojasaus.

Recepttip Spinazie is rijk aan vitaminen, sporenelementen en mineralen en aan oxaalzuur. Deze groente bevat caroteen, vitamine H, PP, C, tocoferol, calcium, koper, ijzer, kalium, magnesium, mangaan, enz. Ondanks de overvloed aan nuttige stoffen, vereist de aanwezigheid van oxaalzuur een voorzichtig gebruik van deze groente in het dieet, omdat dit zuur calcium vernietigt, waardoor een tekort ervan in het lichaam ontstaat. Spinazie is ook gecontra-indiceerd als het maagsap zuur is. De overvloed aan voedingsstoffen in deze groente kan bij overeten leiden tot een slechte spijsvertering, omdat biologisch actieve stoffen met elkaar in conflict kunnen komen. Het is rationeel om deze groente niet meer dan 2-3 keer per week te gebruiken, bij aandoeningen van het maagdarmkanaal – 1-2 keer per week, afhankelijk van de aard van de overtredingen. Als u zich aan een rationeel dieet houdt en spinazie in een normale hoeveelheid consumeert, kan het lichaam er veel baat bij hebben. Het biocomplex helpt de slijmvliezen van het organisme te versterken, de synthese van hormonen te normaliseren, de koolhydraatuitwisseling te activeren (wat vooral belangrijk is bij overgewicht), een trage maag te elimineren, diarree kwijt te raken, overtollig water af te voeren, het gezichtsvermogen te verbeteren, de immuniteit en potentie te verhogen, de zenuwen te kalmeren en de stemming te verbeteren. Verse spinazie kan worden gebruikt om salades te maken in combinatie met andere groenten. Het kan worden geblancheerd en een beetje plantaardige olie kan worden toegevoegd aan salades en gekookt om de opname van voedingsstoffen te verbeteren.

READ
Gestoofde runderribben in rode wijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com