Meteen naar de inhoud
Tapaca (tabak) kip, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Hoofdgerechten, Georgische keuken, Oudejaarsavond kipgerechten, Kippentabak

Ingrediënten portie 4

Olijfolie 50 ml

Gedroogde basilicum 1 theelepel

Gedroogde koriander 1 theelepel

Gemalen zwarte peper ½ theelepel

Zeezout ¾ theelepel

Kip 600g

Rode droge wijn 150ml

Knoflook 1 teentje

Zure room 100 g

Kookvoorschriften 50 minuten

1 Neem kleine verse kippen.

2 Maak een incisie langs het midden van de borst.

3 Maak het karkas plat met de velkant naar boven en sla het met een vleeshamer plat. Dit maakt het vlees zachter en zorgt ervoor dat het stevig aan de pan blijft kleven om gelijkmatig te braden.

4 Bereid de marinade. Marinade recepten variëren sterk, deze marinade is gebaseerd op wijn en kruiden – gewoon alle ingrediënten goed mengen.

5 Doe de kippen in een zak, bedek ze met de marinade en laat ze 1 tot 2 uur staan.

READ
Salade met haring en bieten

6 Verhit een koekenpan, voeg een beetje olie toe en leg de kip met het vel naar beneden. Leg er een bord op en druk aan met een gewicht, bijvoorbeeld een pot water. Kook op laag vuur gedurende 15 minuten.

7 Als de huid goudkleurig is, draai de vogel dan om en braad nog 10-15 minuten aan de andere kant. Het belangrijkste is dat u het vuur niet te hoog zet en het gewicht niet vergeet.

8 Maal voor de saus de knoflook en het zeezout fijn in een vijzel, voeg de zure room toe en roer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com