Meteen naar de inhoud
Varkensrollade met spinazie en ei, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Hoofdgerechten, Keuken van de auteur, Rollen, Feestelijke varkensvleesgerechten, Oudejaarsavond varkensvlees gerechten

Ingrediënten portie 10

Spinazie 500 g

Varkensnek 1kg

Boter 3 eetlepels

Plantaardige olie 1 eetlepel

courgette ⅓ stuks

Uien ½ kop

Tijm 3 stengels

Champignons 2 stuks

Knoflook 2 tenen

Parmezaanse kaas 50 g

Zaadloze olijven 7 stuks

Basilicumblaadjes 20 stuks

Gemalen witte peper naar smaak

Kippenei 5 stuks

Zout naar smaak

Kookvoorschriften 1 uur en 15 minuten

1 Doe drie eieren in een pan met koud water, breng aan de kook en laat tien minuten sudderen.

2 In een grote pan water koken. Haal de spinazie van de steeltjes en gooi deze twee tot drie minuten in de pan. Leg ze in een kom met koud water en knijp ze, wanneer ze afgekoeld zijn, krachtig uit.

3 Verhit de plantaardige olie en een eetlepel boter in een koekenpan op hoog vuur. Schroei het vlees aan beide kanten mooi goudbruin, vijf minuten. Leg op een bord en laat afkoelen.

4 Hak de spinazie en basilicum grof. Snijd aan elk van de vier zijden van de courgette een halve centimeter af, het klokhuis is niet nodig. Snijd het en de champignons in kleine blokjes. Snijd de ui in fijne blokjes en de olijven fijn. Hak de tijm en knoflook fijn.

5 Smelt twee eetlepels boter in een pan en voeg de ui en de tijm toe. Fruit de ui licht aan en voeg dan de champignons toe. Kook al roerend een paar minuten, zodat de uien en champignons zacht van kleur worden. Voeg de courgette en knoflook toe en bak nog anderhalve minuut intensief roerend.

READ
Veenbessen kruimel repen

6 Doe het mengsel in de kom met de spinazie, voeg de Parmezaanse kaas, olijven en basilicum toe en roer. Kraak twee eieren in de kom tot het mengsel is gestold, zout en peper en roer opnieuw.

7 Maak een kruisvormige snede in het midden van het varkensvlees en gebruik een mes om het vlees als een enveloppe open te snijden tot een groot plat vel. Rijg lichtjes met de bodem van een grillpan. Leg op een groot driedubbel vel folie, top met de spinazievulling en leg drie gepelde eieren op een rij in het midden.

8 Rol de rol op. De belangrijkste truc is de eerste beweging: die moet zacht maar ook scherp zijn, zodat de eieren er niet uitvallen. Rol de rol op tot een strakke folierol, draai de staarten als snoeppapiertjes aan beide zijden en plaats ze vijftig minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

9 Laat afkoelen en zet een paar uur in de koelkast. Serveer koud.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com