Meteen naar de inhoud

Varkensvlees met vijgen

Varkensvlees met vijgen, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Hoofdgerechten, Russische keuken, Geroosterd

Ingrediënten portie 8

Rozemarijn 3 stengels

Tijm 1 bundel

Varkensnek 2kg

Zwarte peper 2 eetlepels

Laurierblad 12 stuks

Peterselie 1 bundel

Zeezout 100 g

Honing 6 eetlepels

Knoflook 3 koppen

Vijgen 600g

Sjalotten 4 koppen

Venkel 4.5

Suiker 150 g

Boter 50 g

Balsamico azijn 100ml

Paneermeel 150 g

Gemalen zwarte peper naar smaak

Plantaardige olie 50ml

Kookvoorschriften 1 uur en 40 minuten

1 Bereid eerst de pekel voor. Neem een laurierblad, honing, rozemarijn, tijm, peterselie, zwarte peper, grof zeezout en twee teentjes knoflook per twee liter water. Verkruimel de knoflook met de velletjes met een plat mes of een zware koekenpan. Breng het geheel aan de kook, laat het sudderen tot het zout is opgelost en laat het dan afkoelen.

2 Leg de varkensnek ongeveer tien uur in de koude pekel. Spoel het vlees daarna af met koud water om overtollig zout te verwijderen, veeg het droog met keukenpapier, laat het een half uur rusten om overtollig vocht af te voeren en veeg het daarna nogmaals af met keukenpapier.

3 Verwijder de vijgen van hun stengels, die lijken op de stengels van een varken en hak ze fijn. Doe ze in een steelpan, bedek ze met 100 g suiker en fijngehakte sjalotten, venkel (50 g) en knoflook (8 tenen), overgiet ze met de balsamicoazijn, kruid ze met peper en laat ze op een laag vuur gedurende twintig minuten tot een pittige puree worden.

4 Roer het witbroodkruimmengsel door de puree en laat de inhoud van de pan iets afkoelen.

5 Maak een overlangse snede in de varkenshals en snijd dan dwars door om een soort zak te maken. Doe het gehakt erin. Bind een stuk vlees met kookdraad tot een holle rups. Bind voorzichtig vast zodat de vulling er niet uit komt.

READ
Koffie bananen milkshake

6 Bak de rups aan alle kanten in een grote koekenpan met de geraffineerde plantaardige olie. Bak het tot het bruin is en zet het dan in de op 180 graden voorverwarmde oven voor een uur tot een uur en twintig.

7 Haal het vlees eruit, wikkel het in folie en laat het twintig minuten rusten.

8 Snijd ondertussen vier grote venkelbollen in kleine partjes, giet er kokend water over, doe er een paar snufjes suiker, een stukje boter en een snufje zout bij en laat op hoog vuur sudderen. Wanneer de vloeistof begint te koken, de venkel voortdurend omroeren zodat deze in de olie en suiker trekt en een goudbruin korstje krijgt.

Recept tip Dit varken kan zowel warm als koud geserveerd worden. Maar warm smaakt het beter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com