Meteen naar de inhoud
Vlees lasagne, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Italiaanse keuken, Pasta en pizza, Lasagna

Ingrediënten portie 12

Afgewerkte droge lasagnevellen 500 g

Gemalen rundvlees 1kg

Tomatenpasta 450 g

Uien 3 koppen

Fijngehakte knoflook 2 tenen

33% crème 500ml

Wodka 100ml

Geraspte parmezaanse kaas 250 g

Mozzarella kaas 250 g

Gemalen gember 3 eetlepels

Boter 20 g

Kookvoorschriften 1 uur

1 Meng het gehakt met de gember, leg het op een bakplaat en verwarm het in de oven, af en toe roerend zodat het licht van kleur verandert.

2 Snipper de ui fijn en fruit deze licht aan in een pan. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut al roerend.

3 Giet de tomatenpuree in een diepe steelpan en voeg kokend water toe tot het de consistentie heeft van een dunne zure room. Breng aan de kook. Voeg de room, zout en peper toe en breng opnieuw aan de kook. Giet de wodka erbij en voeg onmiddellijk 100 gram geraspte Parmezaanse kaas toe. Verwarm het geheel 10 minuten op een vlam, en roer voortdurend. Voeg vervolgens het gehakt en de ui en knoflook toe aan de pan. Goed roeren en nog 10 minuten laten sudderen.

4 Vet een diepe bakplaat in met boter, giet een beetje saus over de bodem en verdeel het gelijkmatig. Leg de vellen op elkaar en breng vervolgens een laagje saus, dungesneden mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas aan. Herhaal dit proces twee keer, zodat de bovenste laag bestaat uit de saus plus de kaas.

5 Zet de oven op de middelste plank en gaar op 200 graden gedurende ongeveer 40 minuten.

Recept tip Wodka werkt als smaakversterker voor de vulling. Tijdens het kookproces ontsnapt de graad en komt de smaak van het gerecht beter tot zijn recht.

READ
Kipfilet onder vacht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com