Meteen naar de inhoud
Vogelmelk, Voorschriften, Elke categorie, Elke keuken, Europese keuken, Gebak en desserts, Vogelmelkcake

Ingrediënten portie 10

Boter 250 g

Suiker 320 g

Kippenei 3 stuks

Tarwebloem 200 g

Water 200 ml

Gecondenseerde melk 100 g

Agar-agar 5 g

Chocolade 100g

Crème 100ml

Eiwit 90 g

Vanilleboon 1 stuk

Citroen ½ stuk

Kookvoorschriften 2 uur

1 Week de agar-agar een paar uur in een beetje koud water.

2 Klop voor de cake 100 g warme boter en 100 g suiker goed op, voeg dan één voor één de eieren toe en tenslotte de bloem. Leg het deeg in een dunne laag op een met bakpapier beklede bakplaat of op een siliconenvel. Het beste is om de vorm van het gebak – rechthoekig of rond – op het papier aan te geven met een potlood en het gebak binnen de grenzen daarvan te plaatsen. Bak 10 minuten op 200 graden.

3 Klop voor de soufflé 150 g warme boter en gecondenseerde melk op en voeg de zaadjes uit het vanillestokje toe.

4 Maak de agar-agar siroop: voeg 220 g suiker toe aan het water, breng aan de kook, giet het agar-agar water erbij, breng weer aan de kook, roer en kook nog een paar minuten om de siroop op 110 graden te brengen.

5 Klop in een aparte mixer de eiwitten op, giet er in een dunne straal de hete agar-agarsiroop bij, knijp er vervolgens in dezelfde dunne straal het citroensap van een halve citroen bij, klop de eiwitten op tot ze luchtig zijn en voeg dan al roerend geleidelijk de boter en het gecondenseerde melkmengsel toe.

READ
Kokosnoot amandel muffins

6 Breng voor het glazuur de dubbele room aan de kook, giet het over de pure chocolade en roer tot het glazuur donker en glad is.

7 Plaats de taartvorm, leg de soufflé erop en besprenkel met het glazuur. Zet de taart drie tot vier uur in de koelkast om de soufflé te laten opstijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

Sandra Bdewy

Ik ben een salesmanager met meer dan 10 jaar wereldwijde ervaring in de horeca, waarbij ik heb gewerkt met multiculturele teams. De afgelopen jaren heb ik accounts en marktsegmenten voor bedrijven, groepen, sociale zaken, vrije tijd en entertainment beheerd, waarbij ik verkoopplannen heb uitgevoerd die jaarlijkse inkomsten genereren. Ik heb leiderschapsvaardigheden ontwikkeld, gekoppeld aan een scherp inzicht in de klant, gericht op het leveren van effectieve oplossingen. Mijn sterkste vaardigheden zijn mijn creativiteit en mijn vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. In staat zijn om wensen van klanten te verzamelen en deze te vertalen in een boeiende, effectieve en unieke dienst, verblijf of evenement is wat mij heeft geholpen om te bereiken en te slagen in de horeca, vooral in de verkoop.Buiten het werk, hou ik van. Wandelen, lezen en ik hou van koken. Mijn liefde voor nieuwe plaatsen uitleven en altijd tijd doorbrengen met mijn geliefden. .
LinkedIn.com